SPRAWOZDANIE SIO STAN 30 WRZEŚNIA 2011 r.

Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty- Białołęka m.st. Warszawy, informuje, iż zbliża się termin sporządzenia sprawozdania SIO wg stanu na 30 września 2011 r.

Sprawozdanie należy przygotować w aktualnej wersji programu 3.11 exe, program można pobrać bezpośrednio ze strony internetowej Centrum Informatycznego Edukacji (http://www.cie.men.gov.pl/index.php/sio-programy-do-pobrania/sio-aktualna-wersja programu.html).

Powyższe sprawozdanie należy przesłać za pośrednictwem programu EOD Oświata+ lub pocztą elektroniczną na adres e-mail do dnia 05 października 2011 r. Sprawozdania będą przyjmowane tylko w wersji zakodowanej w formacie pliku exp. Zgodnie
z przepisami należy również złożyć zestawienie zbiorcze podpisane przez Dyrektora lub osobę upoważnioną.

Jednocześnie ponownie prosimy o zwrócenie szczególnej uwagi na dane mające wpływ na wysokość subwencji oświatowej (liczba dzieci/uczniów, niepełnosprawności, zajęcia rewalidacyjno-wychowawcze). W przypadku rozbieżności między SIO a arkuszem organizacyjnym uwzględniana będzie wartość niższa z obydwu dokumentów. Zgodnie z ustawą
o systemie informacji oświatowej za rzetelność danych zawartych w sprawozdaniu odpowiada osobiście dyrektor szkoły lub placówki oświatowej. Skutki popełnionych pomyłek i przeoczeń będzie ponosić osoba i jednostka odpowiedzialna za przygotowanie sprawozdania.