SPRAWOZDANIE SIO STAN NA 10 WRZEŚNIA 2011 r.

Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty- Białołęka m.st. Warszawy, informuje, iż zbliża się termin sporządzenia sprawozdania SIO wg stanu na 10 września 2011 r.

Sprawozdanie należy przygotować w aktualnej wersji programu 3.11 exe, program można pobrać bezpośrednio ze strony internetowej Centrum Informatycznego Edukacji (http://www.cie.men.gov.pl/index.php/sio-programy-do-pobrania/sio-aktualna-wersja programu.html). Na stronie internetowej Centrum Informacji Oświatowej znajdziecie Państwo również numery telefonów  do pracowników Ministerstwa Edukacji Narodowej służących pomocą merytoryczną jak i techniczną przy wypełnianiu sprawozdania.

Powyższe sprawozdanie należy przesłać za pośrednictwem programu EOD Oświata+ lub drogą
e-mailową na adres do dnia 14 września 2011 r. Sprawozdania będą przyjmowane tylko w wersji zakodowanej w formacie pliku exp.

Jednocześnie poniżej przekazujemy Państwu informacje Biura Edukacji m.st. Warszawy dotyczące sprawozdań SIO:

• zgodnie z ustawą o systemie informacji oświatowej za rzetelność danych zawartych
    w sprawozdaniu odpowiada osobiście dyrektor szkoły lub placówki oświatowej. Skutki popełnionych pomyłek i przeoczeń będzie ponosić osoba i jednostka odpowiedzialna za przygotowanie sprawozdania.
  • należy w szczególność zadbać o rzetelność danych mających wpływ na wysokość subwencji oświatowej. W przypadku rozbieżności między SIO a arkuszem organizacyjnym uwzględniana będzie wartość niższa z obydwu dokumentów,
  • pomieszczenia wykazane w sprawozdaniu jako sale lekcyjne nie mogą być ponownie wykazane jako pracownie,
  • należy zwrócić większą uwagę na prawidłowe wprowadzenie danych teleadresowych (zgodna ze statutem nazwa placówki, aktualny nr telefonu, faksu, adres strony www., adres e-mail) jednostki, gdyż dane ze sprawozdania są publikowane w serwisie BE i na stronie BIP.