SPRAWOZDANIE SIO STAN NA 31 MARCA 2012 R.

Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty- Białołęka m.st. Warszawy, informuje, że zbliża się termin sporządzenia sprawozdania SIO wg stanu na 31 marca 2012 r.

Sprawozdanie należy przygotować w aktualnej wersji programu 3.12 , program można pobrać bezpośrednio ze strony internetowej Centrum Informatycznego Edukacji ( http://cie.men.gov.pl/index.php/sio-programy-do-pobrania/134.html )
Powyższe sprawozdanie należy przesłać za pośrednictwem programu EOD Oświata+ lub pocztą elektroniczną na adres e-mail do dnia 4 kwietnia 2012 r. Sprawozdania będą przyjmowane tylko w wersji zakodowanej w formacie pliku exp. Zgodnie z przepisami należy również złożyć zestawienie zbiorcze podpisane przez Dyrektora lub osobę upoważnioną.

Jednocześnie ponownie prosimy o zwrócenie szczególnej uwagi na dane mające wpływ na wysokość subwencji oświatowej (liczba dzieci/uczniów, niepełnosprawności, zajęcia rewalidacyjno-wychowawcze). Zgodnie z ustawą o systemie informacji oświatowej za rzetelność danych zawartych w sprawozdaniu odpowiada osobiście dyrektor szkoły lub placówki oświatowej. Skutki popełnionych pomyłek i przeoczeń będzie ponosić osoba i jednostka odpowiedzialna za przygotowanie sprawozdania.

Informacje dotyczące sporządzenia sprawozdania SIO można będzie uzyskać w Telefonicznym Centrum Pomocy dla użytkowników
Systemu Informacji Oświatowej czynne w dni robocze w godz. 9.00 - 15.00
(22) 34-74-800 lub za pomocą elektronicznego formularza do zadawania pytań.