SPRAWOZDANIE SIO WG STANU NA 10 WRZEŚNIA 2012 r.

Informujemy, iż sprawozdania SIO wg stanu na 10 września 2012 r. należy sporządzić i przekazać do DBFO- Białołęka m.st. Warszawy do dnia 13 września 2012 r. Obecna edycja odbywać się będzie zasadniczo według „starych” zasad obowiązujących w latach ubiegłych.

Sprawozdania powinny zostać sporządzone w aktualnej wersji programu sio 3.13. udostępnionego na stronie internetowej Centrum Informatycznego Edukacji (http://www.cie.men.gov.pl/index.php/sio-programy-do-pobrania/sio-aktualna-wersja-programu.html). W wyżej wymienionym terminie do sekretariatu DBFO należy dostarczyć podpisany przez osobę upoważnioną wydruk zestawienia zbiorczego. Natomiast plik w formacie exp, zawierający wyeksportowane sprawozdanie, prosimy przesłać na adres e-mail:  lub za pośrednictwem programu EOD Oświata.

Przypominamy również, iż aktualną podstawę prawną gromadzenia danych w SIO stanowi art. 106-118 ustawy z dnia 15 kwietnia 2011 r. o systemie informacji oświatowej (Dz.U. Nr 139, poz. 814 ze zm.) oraz rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 9 sierpnia 2012 r. w sprawie szczegółowego zakresu danych w bazach danych oświatowych, zakresu danych identyfikujących podmioty prowadzące bazy danych oświatowych, terminów przekazywania danych między bazami danych oświatowych oraz wzorów wydruków zestawień zbiorczych (Dz. U. z 2012 r. poz. 957).